Здравейте колеги, нов съм във форума и за жалост първият ми пост е свързан с един-два неприятни проблема. Накратко джипката ми е Терано 2 2.7 ТД '95 год. от известно време насам ми прави впечатление когато я карам, на равно не може да развие скорост повече от 90км/h, педала на газта е до ламарината, изпреварването е невъзможно, а когато трябва да се изкачва макар и минимален наклонскоростта пада и до 70 км/h. Забелязах също че от ауспуха излиза сиво-бял дим и прекъсва като и дам пална газ . Филтрите въздушен и горивен са сменени на около 1500 км са, маслото не го пипа въобще, също и охлаждащата течност не е помръднала. С този вървеж разхода на гориво на дълго я засекох 10л/100км. Нафта сипвам само от реномирани бензиностанции ОМВ, Лук Ойл. На място като я изфорсирам не може да вдигне пове4е от 2000-2500об./мин. и започва да пуши сиво-бял дим и самият мотор започва да глъхне. Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Ford maverick 2.7td 95`
Свий
X
-
От: problem s Ford maverick 2.7td 95`
При всички положения, първо трябва да се прочете на кодочетец. Трябва да свети и "чека"!?Първоначално публикуван от qwertyno Преглед на мнениеЗдравейте колеги, нов съм във форума и за жалост първият ми пост е свързан с един-два неприятни проблема. Накратко джипката ми е Терано 2 2.7 ТД '95 год. от известно време насам ми прави впечатление когато я карам, на равно не може да развие скорост повече от 90км/h, педала на газта е до ламарината, изпреварването е невъзможно, а когато трябва да се изкачва макар и минимален наклонскоростта пада и до 70 км/h. Забелязах също че от ауспуха излиза сиво-бял дим и прекъсва като и дам пална газ . Филтрите въздушен и горивен са сменени на около 1500 км са, маслото не го пипа въобще, също и охлаждащата течност не е помръднала. С този вървеж разхода на гориво на дълго я засекох 10л/100км. Нафта сипвам само от реномирани бензиностанции ОМВ, Лук Ойл. На място като я изфорсирам не може да вдигне пове4е от 2000-2500об./мин. и започва да пуши сиво-бял дим и самият мотор започва да глъхне. Благодаря предварително.
-
Значи да се обърне към Спарки ( той си произведе достатъчно софтуер и хардуер за четене на дизелово Терано)Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеПри всички положения, първо трябва да се прочете на кодочетец. Трябва да свети и "чека"!?Последно редактирано от дядо владо; 25-10-10, 10:26.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
И аз мисля, че Спарки е човекаПървоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеЗначи да се обърне към Спарки ( той си произведе достатъчно софтуер и хардуер за четене на дизелово Терано)
. Ама така както го описва (да не съм лош пророк) ама да погледне турбото и по-точно маркучите дали не изпуска/сцепен някъде. Поне на зет ни пасата имаше такива симптоми когато беше сцепил един маркуч на турбото и повече от 90 не може, а види ли малко нагорно веднага се задъхва.
Не я карай така !!!Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
От: Проблем с Ford maverick 2.7td 95`
Преди 1996-та няма кво да се чете, щото няма компютър.
Но колегите са те насочили правилно - да се провери налягането на турбото, макар че ако съдим по това че не иска да се изфорсира на място, вероатно не е то, понеже то ня място не играе. По-скоро иде реч за недостиг на гориво или неизправности по EGR системата, ако има такава. Провери си входа и изхода на помпата. В самите болтове, с които се стягат тръбичките, има цедки (на изхода не е точно цедка, ама това са подробности). Внимателно извади и изчисти, ако има боклуци. Кажи после какъв е резултата, и ако не се е оправило, ще го мислим по-нататък. И не се безпокой - за твоя вариант в английския eBay има евтини помпи, така че и помпата да се е скихала нещо, не е голяма беда, но не ми се вярва да е такъв случая.
Значи:
- провери за запушване на входа и изхода на помпата.
- провери налягането на турбото.
- провери правилната работа на EGR системата - дали всички клапи, клапанчета, маркучета са си на мястото и в ред.
Ако няма промяна, ще го мислим по-нататък.
ПП: В крайна сметка може и да смуче въздух от някъде, но това е краен вариант, ако горното не помогне.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Re: Проблем с Ford maverick 2.7td 95`
Днес откачих възд филтър от турбото и малко изглади но след като закачих маркуча отнова същия проблем. Филтъра е нов. Може ли от това че маслото е на 9000 км да оказва влияне по някякъв начин. И ако не ви затруднява да ми кажете къде се намира този клапан егр , за да го разхвърлям, щото целия мотор е в накакви вакуми и клапани. В интерес на истината от джипката съм много доволен и сега сефте ми прави проблем от 20000км.
Коментар
-
От: Re: Проблем с Ford maverick 2.7td 95`
Не.Първоначално публикуван от qwertyno Преглед на мнениеДнес откачих възд филтър от турбото и малко изглади но след като закачих маркуча отнова същия проблем. Филтъра е нов. Може ли от това че маслото е на 9000 км да оказва влияне по някякъв начин.
Еми почти всичките тия вакууми и клапани за заради EGR-а. Казвам почти, защото има 2, дето са за налягането на турбото (то си е на турбото) и за турбо компенсацията на помпата (то е на помпата). Ама, по-добре иди при някой, дето разбира. Точно на тая джипка EGR системата не я знам на изуст, та да мога да съм по-конкретен.Първоначално публикуван от qwertyno Преглед на мнениеИ ако не ви затруднява да ми кажете къде се намира този клапан егр , за да го разхвърлям, щото целия мотор е в накакви вакуми и клапани.
...а и това е трета точка от "списъка". Другите 2 провери ли? Другите 2, и особено първата, са по-вероятни причини за проблемите. Чак като си сигурен че там няма нищо, тогава ще мислим EGR-а.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Здравей колега, аз също съм нов във форума. Имах същия проблем със моя Маверик 2.7 ТД, 94 г. вдигаше 80-90 км. и зяабива и пуска черен пушек. Искам само да уточня, че моя Маверик е бриниран. Смених всички филтри но проблема остана. Направи ми впечатление, че клапана за подкачване на гориво при запален мотор е потънал и при опит да го издърпам това е невъзможно. Тогава разкачих изходящия маркуч от горивния филтър и помпайки с клапана видях, че недостига гориво, разкачих и входящия маркуч към г.филтър и с компресор надух към резервоара, закачих маркучите и всичко беще ок. колата се изфорсира до 5000 об. а преди това 2000-2500. Свалих резервоара и целия беше пълен до горе с алуминиеви стружки, поставени от австрииците (при пробиване на резервоара горивото изтича по бавно), та стружките се начупили и запушели гоивопровода. Така, че преди всичко провери дали стига достатъчно гориво до двигателя, успех.
Коментар
-
Баси случая! Направо ме уби! Човек се учи цял живот.Първоначално публикуван от r3fon Преглед на мнениеЗдравей колега, аз също съм нов във форума. Имах същия проблем със моя Маверик 2.7 ТД, 94 г. вдигаше 80-90 км. и зяабива и пуска черен пушек. Искам само да уточня, че моя Маверик е бриниран. Смених всички филтри но проблема остана. Направи ми впечатление, че клапана за подкачване на гориво при запален мотор е потънал и при опит да го издърпам това е невъзможно. Тогава разкачих изходящия маркуч от горивния филтър и помпайки с клапана видях, че недостига гориво, разкачих и входящия маркуч към г.филтър и с компресор надух към резервоара, закачих маркучите и всичко беще ок. колата се изфорсира до 5000 об. а преди това 2000-2500. Свалих резервоара и целия беше пълен до горе с алуминиеви стружки, поставени от австрииците (при пробиване на резервоара горивото изтича по бавно), та стружките се начупили и запушели гоивопровода. Така, че преди всичко провери дали стига достатъчно гориво до двигателя, успех.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Обаче, това:
Как ще се обясни с недостиг на гориво!?Първоначално публикуван от qwertyno Преглед на мнение... Забелязах също че от ауспуха излиза сиво-бял дим и прекъсва като и дам пална газ...
Коментар
-
Недостиг на гориво значи и понижено ниско нялягане в помпата, което значи работа тотално извън режим, включая и центровка. Макар че по принцип не е задължително на пуши какъвто и да е дим заради това. В повечето случаи, поне от личния ми опит, а той е сравнително малък, при недостиг на гориво обикновено се държи все едно не я настъпваш. Просто няма душа, все едно въобще не натискаш педала на газта докрай.Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеОбаче, това:
Как ще се обясни с недостиг на гориво!?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
По принцип си прав, но налягането на горивоподаващата помпа, което управлява ъгъла на изпреварване на впръскването, е в зависимост от оборотите на коляновия вал. Тоест, получава се един затворен цикъл - сила зададена от нас - гориво - ъгъл на изпреварване - обороти - гориво - ъгъл на изпреварване - обороти и т.н. Отделно в схемата влиза клапана за регулиране на налягането и механичния регулатор за честотата на въртене. Той пък регулира всички преходни процеси. В тая схема няма как да "избяга" центровка, от недостиг на нафта на входа на горивоподаващата помпа.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеНедостиг на гориво значи и понижено ниско нялягане в помпата, което значи работа тотално извън режим, включая и центровка...
Виж, наличието на въздух, абсолютно сигурно влошава работата на устройството за управление на ъгъла на впръскване.
Но това не е "диагноза", а само си говорим с теб
.
Коментар
-
Re: Проблем с Ford maverick 2.7td 95`
за момента карам така. малко е изнервящо но сега нямям време да и отделя. но веднага щом има напредък ще пеша във форума за да може и други с този проблем да си го решат. иначе относно джипката няма да съжаляваш. карал съм и витара ама искам да ти кажа че това е с клас над витарата, то моето е и малко по вдигнато. въпреки проблема не съжалявам това е СТРАШНА ДЖИПКА. даже ако събера парички ще си взема от 125к.с.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар